Zon meest welkome gast op Zomer in de Zaanen

Lange tijd hield de zon zich zaterdag schuil achter de wolken om in de loop van de middag toch op te duiken bij het buurtfestival Zomer in de Zaanen.

Op deze gast werd flink gehoopt en sinds de zon is gaan schijnen, stroomde het hoofdveld weer vol met gezinnen uit de buurt die op kleedjes voor een gezellig feest zorgden in de Planetenbuurt.

Kindercocktails

Zomer in de Zaanen, nu al voor de negende keer, is weer een stukje groter gegroeid en begon ook een uur eerder. Het kindergedeelte was weer enorm populair met gezichten schminken door moeders en meiden uit de buurt, kinderspelen, gratis rondritten met de elektrische bolderkar van kinderopvang Midas, een Silent Disco, allerlei sportactiviteiten, kindercocktails maken via Kickzy en cupcakes versieren met Stunning and Gorgeous Cakes.

Er was voor het tweede jaar op rij een voorronde voor Gitaarlem Talent of the year en Hart verzorgde voor de rest de muziek op het tweede podium. Op het hoofdpodium speelden bands uit de Planetenbuurt.

Zomer in de Zaanen had ook wat weg van een foodtruckfestival en begint steeds meer ‘last’ te krijgen van zijn succes. Het is een festival van de buurt, voor de buurt terwijl jaarlijks keer op keer wordt bewezen dat het meer in zijn sas heeft. Mede dankzij de late en misschien onverwachte doorbraak van de zon was deze editie in ieder geval weer een groot succes.

 

 

Reacties