55 medewerkers Paswerk blijven werken voor KLM-dochter

Paswerkers blijven werken voor KLM-dochter.
Foto: Paswerk

Paswerk en KLM-dochter KCS hebben een contract verlengd voor twee jaar waardoor er voor 55 medewerkers passend werk is verzekerd.

KCS verzorgt eten en drinken aan boord van KLM-vluchten. De 55 medewerkers, die onder de Wet Sociale Werkvoorziening vallen, houden zich bezig met het inrollen van diverse besteksoorten in linnen servetten, het verpakken van plastic besteksetjes met papieren servet in folie en het prepareren van zogeheten wasteboxen voor vliegtuigen. Dat zijn kartonnen prullenbakken met plastic zak die worden ingevouwen. In het vliegtuig worden de prullenbakken pas weer uitgevouwen en zijn in één handeling kant en klaar.

Bij Paswerk werken zo’n 1100 medewerkers, van wie tweederde voor een werkgever of opdrachtgever werkt. Bij de unit Beschut Werken telt Paswerk 140 medewerkers die soms moeite hebben zich te handhaven bij externe bedrijven. Binnen de beschutte werkomgeving bij Paswerk worden ze begeleid door getrainde teamleiders en HRM-specialisten. Er is een bewuste keuze gemaakt om een stabiele werkomgeving te creëren met enkele grote opdrachtgevers (zoals KCS) die werkopdrachten aanbieden van redelijk eenvoudige en constante aard voor langere tijd.

Reacties