Swim to Fight Cancer in Haarlem ‘groot succes’

ZV Haerlem Guppen overhandigen de cheque.
Foto: Michel van Bergen

De organisatie van de eerste Swim to Fight Canver in Haarlem spreekt van een ‘groot succes.’ Ruim 126.000 euro is er opgehaald voor de stichting Fight Cancer.

Bijna 280 zwemmers sprongen afgelopen zondag in het Spaarne om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker en educatie voor onderzoekers. De kades stonden vol toeschouwers en supporters, vrienden en familie om de deelnemers aan te moedigen. Aan de Guppen van ZV Haerlem de eer om de cheque met voorlopige opbrengst aan donaties te overhandigen aan Fight Cancer ambassadeur Maarten van der Weijden en Limore Noach, directeur van Fight Cancer. Dit bedrag staat nu op 126.444,72 euro.

Bijzondere dag met lach en traan

Het deelnemersveld bestond uit 2 en 5 kilometer zwemmers, business teams en 10 estafette teams, waaronder de gemeente Haarlem met twee teams, de gemeente Velsen, de Vrienden van de Houtvaart en de Haerlem Guppen van ZV Haerlem. Elke deelnemer en elk team dook het Spaarne in met een eigen en soms erg persoonlijk verhaal. Een bijzondere dag met een lach en een traan.

Vijfenveertig deelnemers zwommen mee met de lange afstand, vijf kilometer. Maarten van der Weijden, oud-olympisch kampioen open water zwemmen, sprong daarna vanaf de Turfmarkt het water in voor de 2 kilometer. Na ruim 25 minuten kwam de Fight Cancer-ambassadeur als eerste aan bij de finish, op de hielen gevolgd door 5 kilometer-zwemmer Jeffrey Camphens.

Swim to Fight cancer is een zwemevent waarbij deelnemers, estafette teams en bedrijven zoveel mogelijk donaties ophalen voor Fight cancer, een stichting die fondsen werft voor wetenschappelijk kankeronderzoek en preventie via KWF Kankerbestrijding. Fight cancer wil met name jonge mensen bewust maken van de noodzaak van kankerbestrijding, ze betrekken bij de strijd tegen kanker en vooral: Aansporen tot actie.

Meer bezoek aan zwembaden

Stichting Haarlem Swim organiseert Swim to Fight cancer 023. De stichting heeft tot doel het genereren van aandacht en inzamelen van gelden ten behoeve van Fight cancer, waardoor het bevorderen en ondersteunen van kankeronderzoek en preventie mogelijk wordt gemaakt.

Haarlem Swim zet zich op de lange termijn in voor het verhogen van het bezoek aan zwembaden, het bedrijven van sport door met name jongeren in het algemeen, het vergroten van de bewustwording over een gezonde levenswijze ter voorkoming van kanker en het geven van voorlichting hierover. De stichting tracht haar doel te bereiken door het jaarlijks organiseren van een recreatief zwemevenement in het Spaarne en de grachten van Haarlem.

Reacties