Burgemeester ontvangt speciaal glas-in-loodraam bij afscheid

Schneiders moet het nog even doen met deze afbeelding van zijn cadeau.
Foto: nv haarlem/michel van bergen

Burgemeester Bernt Schneiders heeft maandag een fraai afscheidscadeau ontvangen van ondernemers uit de stad. Hij was maandag hoofdgast bij de talkshow NV Haarlem voor en door ondernemers in de Stadsschouwburg.

Zeilboot

Schneiders krijgt een gepersonaliseerd glas-in-lood raam waarop hij staat afgebeeld terwijl een zeilboot bestuurt. Ook hangt er een gitaar op zijn rug. Schneiders hobby’s zijn zeilen en gitaar spelen. Het ontwerp is van de Haarlemse kunstenaar Eric Coolen, een tekenaar die Schneiders hoog heeft zitten. Het moet nog worden bepaald waar het raam komt te hangen.

Het internationaal opererende Haarlemse muzikale duo T and Sugah lieten een speciale mix horen met daarin quotes van de burgemeester verwerkt. Daarvan was Schneiders van onder de indruk. Zijn vrouw woonde het optreden en interview bij in de zaal. Net als wethouder Economische Zaken Joyce Langenacker en een delegatie ambtenaren. En natuurlijk rond de driehonderd ondernemers.

Schneiders gaf tijdens het afscheidsgesprek aan dat zijn grootste spijt uit zijn Haarlemse burgemeesterstijd toch wel het toelaten van de (tijdelijke) bloembakken op de Amsterdamsevaart is geweest. ‘Geen gezicht’, aldus Schneiders. Hij gaf ook aan dat je moet oppassen wanneer een overheid vertelt dat een maatregel tijdelijk is. Dan weet je bijna zeker dat het voor altijd is. Trots is hij vooral dat het Haarlem op veel vlakken voor de wind gaat. ‘We staan hoog in veel lijstjes waarin we worden vergeleken met andere steden.’

Fred Postma neemt ook afscheid

Duo-presentator Fred Postma van de NV Haarlem heeft maandag na zeven jaar (28 keer NV Haarlem) aangekondigd te stoppen. Hij moet zijn tijd aan andere zaken besteden en vertrekt met pijn in het hart. Hij blijft wel werkzaam als centrummanager in Haarlem. Collega Jaap Sluis gaat in september verder met de opvolger van Fred, de in Haarlem woonachtige Geja Sikma. Zij is werkzaam bij de regionale omroep NH, waar zij onder meer journalistieke verslagen over Haarlem maakt.

De NV Haarlem was voor het eerst uitgeweken van de vaste plek in de Philharmonie. De kleine zaal van dit theater is in onderhoud en dus niet beschikbaar. Dit keer maakte de talkshow het debuut in de Stadsschouwburg.

 

Reacties