Haarlems Schalkwijk aan Zee Festival viert eerste lustrum

Veel sfeer op het zomerse festival.
Veel sfeer op het zomerse festival.
Foto: pr

Het zomerse Schalkwijk aan Zee Festival viert 4 september zijn eerste lustrum. Ook deze vijfde, feestelijke editie biedt het festival een gevarieerd zomers programma in het recreatiepark aan de Molenplas waarmee Schalkwijk aan Zee bewijst een blijvertje te zijn.

Festival Schalkwijk aan Zee, waar de toegang opnieuw gratis is, wordt dit jaar weer mogelijk gemaakt door twee corporaties Ymere en Pré Wonen, gemeente Haarlem, Stichting Dock, Wijkraden Schalkwijk, Rabobank Haarlem en Omstreken, Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem en restaurant de Molenplas. Zij hebben meegeholpen een aantrekkelijk festivalprogramma neer te zetten om inwoners van de regio bekend te maken met de Haarlemse wijk Schalkwijk. Binnenkort wordt het volledige programma bekend gemaakt op de website www.schalkwijkaanzee.nl.

Kunst, toneel en muziek

Optredens zijn weer de hoofdmoot op het festival dat in het teken staat van kunst, toneel, muziek en daarnaast vele kinderactiviteiten. Bezoekers van het festival zijn gewend dat op zondag 4 september tussen 12.00 en 19.00 uur naast de vele optredens sportieve workshops, diverse kraampjes, heerlijke hapjes ook zomerse en bijzondere acts worden aangeboden voor jong en oud.

Het festival start om 12.00 uur op meerdere plekken in het park met zowel muziek, dans en kinderworkshops. De programmering van de jaarlijks terugkerende theatertent start om 13.00 uur na de officiële opening en wordt dit jaar volledig ingevuld en verzorgd door Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem.

Ook is Gitaarlem voor de derde keer vertegenwoordigd met een zoektocht naar nieuw Gitaarlem Talent. De aanmeldingen voor de voorronde van de Gitaarlem Talent Award zijn gestart. Singer-songwriters tussen de 16 en 28 kunnen zich aanmelden bij [email protected]. Het thema van het lied moet zijn ‘Take me Home’. De kandidaten worden beoordeeld door een vakkundige jury. Voor meer info kijk op de Facebookpagina van Gitaarlem. Wil je meedoen? Schrijf je dan nu in. Of kom gewoon langs op het vrolijke festival om de taleneten zelf te beoordelen.

Vrijwilligers en beschikbare marktkramen

Om Schalkwijk aan Zee ook dit jaar weer tot een succes te maken is de organisatie op zoek naar vrijwilligers. Iedereen die iets voor of op het festival wil doen kan zich bij de organisatie aanmelden. Ook zijn er voor organisaties, instanties, kunstenaars en particulieren marktkramen beschikbaar op de creatieve- en culturele markt. Informatie over marktkramen/ vrijwilligers te vinden op www.schalkwijkaanzee.nl. Aanmelden voor marktkramen of als vrijwilliger kan per mail via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen