Comfortabele dameshakken van tien cm hoog in de V & D

Bianca Blom
Foto: Linja shoes

LINJA shoes, de onderneming die bekend staat als de little black dress onder de dameshakken, zal een van de deelnemers aan het initiatief Gather in de voormalige V & D in Haarlem zijn. Bianca Blom, founder van LINJA shoes, vertelt: ‘De toekomstvisie van dit initiatief trekt mij aan.’

Gather is vooral een podium waar de top van de kleinschalige maakindustrie kan schitteren. Het voormalig V&D-pand in Haarlem zal de eerste pop-up store worden waar Gather zich tijdelijk zal vestigen. Over enkele jaren wil Gather definitief neerstrijken in het iconische pand van de Koepelgevangenis in dezelfde stad. Het tijdelijke project zal slechts een voorproefje zijn van waar Gather over drie jaar wil staan.

Iets ongelofelijk spannends

De twee verdiepingen van het voormalig warenhuis zullen gebruikt worden om naar eigen zeggen ‘iets ongelofelijk spannends’ neer te zetten. Dat houdt in dat nieuwe en ambitieuze merken en labels laten zien wie ze zijn; waar ze voor staan en waar ze in geloven. Gather zet zich in voor merken die willen bijdragen aan een mooiere wereld, het anders durven te doen en die willen samenwerken.

Mooiere wereld

LINJA shoes deelt deze visie van bijdragen aan een mooiere wereld. Niet alleen voor de vrouwen die de schoenen dragen, maar ook voor het ambacht en de kwaliteit van het schoenmaken. De klassieke, zwarte schoen van LINJA shoes is ontworpen voor vrouwen die zich mooier en krachtiger willen voelen.

Verbaasd over comfort

De hak van de pump is ongeveer 10 centimeter hoog, maar loopt een stuk comfortabeler dan je zou vermoeden. ‘Veel vrouwen geloven het niet, maar de schoenen lopen alsof de hak slechts zes tot zeven centimeter hoog is. Gemiddeld lopen vrouwen er zes tot acht uur comfortabel op, een stuk langer dan bij andere pumps. Velen voelen het al gelijk bij het aantrekken van de schoen, ze zijn dan verbaasd over de comfort en de kwaliteit van het product, dat is leuk om te zien’, vertelt Blom.

Positief gevoel van hakken

‘Het perfecte paar high heels zijn veel meer dan zomaar een paar schoenen. Het is een ‘instant high’, letterlijk en figuurlijk. Vrouwen lijken langer, staan vrouwelijker en trotser met hun schouders naar achteren. Hierdoor voelen ze zich mooier en zelfverzekerder. Dit gevoel wordt op den duur weggenomen door het gebrek aan comfort.’ Volgens Blom is dat makkelijk te verklaren. ‘Ik zie heel veel mannen bij de schoenproductie. Zij lopen niet op hakken en ervaren het probleem niet. Ik wilde het positieve gevoel van hakken dragen verlengen. Door het unieke comfort toe te voegen aan een paar LINJA’s, heb ik de perfecte hoge hak gecreëerd’, vertelt Blom trots.

 

Reacties