Ernstige hinder voor verkeer: onderhoud aan Buitenrustbruggen

Deze bruggen verkeren in slechte staat.
Foto: pr

Het (spits-)verkeer in Haarlem krijgt het over ruim een maand zwaar te verduren. Noodzakelijke werkzaamheden aan de Buitenrustbruggen zorgen ervoor dat het slechts de helft van de rijstroken beschikbaar is.

De bruggen zijn heel hard aan een opknapbeurt en vervanging toe.

Vanaf 1 september 2016 vinden de werkzaamheden plaats. In eerste instantie wordt er vooral aan de pijlers en onderbouw gewerkt zonder hinder voor verkeer en scheepvaart. Op 6 september houdt bouwer Dura Vermeer overigens een informatieavond over het project. Nadere informatie daarover is nog niet bekend gemaakt.

Maar, vanaf november 2016 tot en met februari 2017 zal er aan één brug tegelijk worden gewerkt waardoor deze niet voor het verkeer beschikbaar is. Al het verkeer zal in twee richtingen over één brug worden geleid. Het autoverkeer wordt aangeraden om zoveel mogelijk gebruik te maken van de omleidingsroutes. Deze staan vermeld op een speciale site. Ook is er een Facebook-pagina.

Tijdens drie weekenden in december en drie in januari 2017 is er zelfs een volledige stremming voor weg- en vaarverkeer.

Op het moment dat de oude bruggen worden verwijderd en de nieuwe worden geplaatst zijn beide bruggen, vanwege de veiligheid, buiten dienst. Deze werkzaamheden vinden plaats in de weekenden 3-4, 10-11 en 17-18 december voor de Noordelijke brug. In de weekenden van 7-8, 14-15 en 22-23 januari wordt de Zuidelijke brug vervangen. Het hijsen van de brugdelen heeft ’s nachts plaats.

Uiterlijk 1 maart 2017 worden de beide bruggen weer in gebruik genomen en is de verkeershinder achter de rug.

De gemeente heeft ook een eigen webpagina over dit project.

Reacties