112

Eerbetoon aan vermoorde Haarlemmer

Eerbetoon aan de vermoorde Haarlemmer.
Foto: michel van bergen

Aan de Tappersweg in Haarlem staat een klein eerbetoon aan de vermoorde Haarlemmer die daar in een loods om het leven is gebracht.

Het gaat om de 50-jarige André Braaksma die in de loods woonde en daar een hennepplantage had. Vermoedelijk zijn er pogingen geweest hem af te persen en toen dat niet lukte is hij tijdens de roof van de hennep om het leven gebracht. Hier houdt de politie in ieder geval zeker rekening mee.

De aangetroffen hennepplantage in het bedrijfspand is zaterdagmiddag geruimd. Donderdag werd daar het stoffelijk overschot van de man aangetroffen nadat mensen naar de politie waren gegaan omdat de roldeur al enige tijd openstond. De politie heeft sindsdien grootschalig onderzoek in het bedrijfspand gedaan. Zaterdagochtend was het onderzoek afgerond en is de keet van de politie weer opgehaald.

Aan het begin van de straat staat ondertussen een bord met “RIP Opa Andre Braaksma”.  Een gespecialiseerd bedrijf heeft zaterdagmiddag de hennepplantage geruimd en de aanwezige hennepplanten door  de schredder gehaald. De aanwezige planten zouden met enkele dagen volgroeid zijn.

 

 

Reacties