‘Blinde’ Jim Bakkum schuifelt in het donker over Grote Markt

Jim loopt geblindeerd door het centrum.
Foto: Still uit video

BN’er Jim Bakkum loopt geblindoekt onwennig over de Grote Markt in Haarlem. In een promotiefilm van KNGF ervaart hij wat het lopen met een blindengeleidehond betekent.

Bakkum is te gast bij de slechtziende Anna en haar blindengeleidehond Joryn. Anna liet Jim zien wat haar hond dagelijks voor haar betekent.

KNGF heeft meerdere promotiefilms gemaakt met bekende Nederlanders om de noodzaak van blindengeleidehonden onder de aandacht te brengen.

Jim Bakkum toont dat hij het werk van geleidehond Joryn waardeert. Met Anna, die blind geboren is, en Joryn gaat Jim op pad door Haarlem. Terwijl Jim een bril op moet zetten waardoor hij niet meer kan zien, krijgt hij een blindenstok en een blindengeleidehond in opleiding mee om te ervaren hoe het is om niets te zien.

“Jeetje mina, dit is raar! Ik vind dit echt een heel gekke ervaring”, vertelt Jim terwijl hij wat angstig naast de hond loopt. Anna voorziet hem ondertussen van praktische tips. “Blijf wel echt naast de hond lopen!”

Jim blijft het doodeng vinden. “Ik hoor fietsers, ik hoor mensen. Dit is dus waar jij elke dag mee dealt? Dat vind ik echt heel knap.”

Het hele filmpje is te zien via deze link.

 

 

 

Reacties