Sauna in Haarlem jaagt Pokémon-jagers de deur uit

Goede grap van Sauna van Egmond.
Foto: Sauna van Egmond

Dé zomer-app van dit jaar, Pokémon Go, is bij Sauna van Egmond op grappige wijze onthaald. Op de deur hangt een briefje met de tekst ‘Het is niet toegestaan om Pokémons te vangen bij Sauna van Egmond.’

Pokémon Go, de app die spelers in de echte wereld laat jagen op virtuele Pokemons, zorgt ervoor dat gamers op de meest vreemde plekken oog voor de wereld verliezen en op hun telefoon staren om een fantasiebeestje te vinden en te vangen.

De Haarlemse sauna Van Egmond verbiedt de Pokémon-jagers bij voorbaat alvast. Sinds gisteren hangt het printje aan de deur.

Bedrijfsleider Cees Aalders zegt tegen mediapartner NH: ‘Mensen lopen hier bloot rond dus telefoons zijn sowieso verboden.’ Hij zegt dat het gaat om een voorzorgsmaatregel. ‘Er zijn nog geen spelers de sauna binnen gewandeld, maar we hebben een jong publiek dus we wilden meteen duidelijk maken dat het niet kan.’

De sauna is niet de eerste plek waar het spel verboden wordt. De Amsterdamse politie heeft al gewaarschuwd dat het niet de bedoeling is Pokémons te komen zoeken op het bureau. En waarschuwt gebruikers ook om om zich heen te blijven kijken en niet alleen op het telefoonschermpje te kijken.

Reacties