Bijna 700 handtekeningen tegen ‘foeilelijke’ bloembakken

Troosteloze aanblik van de bloembakken.
Foto: petities24.com

Bijna 700 mensen hebben hun handtekeningen al gezet onder een actie om de bloembakken op de Amsterdamsevaart in Haarlem zo snel mogelijk weg te krijgen.

Wie baalt er niet van deze entree van de stad? Vergane bloembakken zonder bloemen en alleen wat onkruid staan te verrotten langs de Nedtrainkant. Zelfs burgemeester Bernt Schneiders noemt de troosteloze aanblik van de bakken een van de dieptepunten van zijn tienjarig burgemeesterschap.

Lelijke bakken

Een Haarlemmer, JD Mulder, is onlangs op petities24.com een actie begonnen om de bakken weg te krijgen. Hij schrijft: ‘Dit initiatief gaat niet over de vraag of de Amsterdamsevaart twee- of vierbaans moet zijn, en het gaat ook niet over andere politieke keuzes of voorkeuren. Het enige doel is om de gemeente Haarlem te bewegen om zo snel mogelijk deze lelijke bloembakken weg te halen en te zorgen dat de entree van Haarlem juist ons visitekaartje wordt. Doel is om bewustwording te creëren bij de gemeente Haarlem dat heel veel burgers dit echt een aanfluiting voor de stad vinden.’

680 Haarlemmers en andere geïnteresseerden hebben hun handtekening onder de actie gezet. Ruim honderd lieten er ook een reactie achter die allemaal eensluidend zijn: Weg ermee! ‘Haarlem Bloemenstad-onwaardig’, ‘Verloedering’, ‘Aanfluiting’, ‘Niet om aan te gluren’ en ‘gevaarlijk’ zijn een paar van die reacties.

Wethouders van GroenLinks en D66 hebben deze bakken er ooit in het college van B en W doorgekregen om deze toegangsweg te kunnen afwaarderen. De gemeente wil dat weggebruikers via de nieuwe fly-over bij de Ikea en de Oudeweg naar de binnenstad afreizen.

Veel reacties gaan ook over de situatie dat nog lang niet alle automobilisten de wens van de gemeente niet volgen. Gevolg: minder rijbanen op de Amsterdamsevaart en nog steeds veel verkeer. Zeker op mooie zomerdag zouden er ontzettend veel files staan met strandverkeer.

Bovendien zijn er mensen die vinden dat de bakken levensgevaarlijk zijn omdat auto’s er lelijk tegen aan kunnen rijden. Het is niet bekend of er ook zwaardere ongelukken gebeuren op deze weg sinds de komst van de bakken.

 

 

 

 

 

 

Reacties