Agent staat naast overvaller van Blokker in Grote Houtstraat

Winkelend Haarlem staat voor een gesloten deur van de Blokker.
Foto: Rowin van Diest

Een overvaller heeft donderdagavond, zonder het te weten, een Blokker-filiaal overvallen terwijl een politieagent zo’n beetje bovenop zijn lip stond.

Aan het begin van de avond liep een politieagent in burger door de Grote Houtstraat in het centrum van Haarlem. De man viel de agent op vanwege zenuwachtig gedrag.

Dreigen met vuurwapen

De politieagent is de man gevolgd en zag dat hij de Blokker inliep. De agent is de man in de winkel achternagelopen. In de winkel pakte de man een vuurwapen en eiste geld van de medewerkers bij de Blokker.

Na de overval ging de man er op zijn fiets vandoor. De agent ging er ook op een fiets achteraan. De overvaller stapte de bus in, gevolgd door de agent. De overvaller had ondertussen nog niets in de gaten.

Terwijl de overvaller met de agent in de bus zat, kwam de melding van de overval op de meldkamer binnen. De agent in de bus heeft zijn collega’s ingeseind, waarna de bus even later stil gezet werd.

Onder schot in de bus

De agent in de bus wilde de man aanhouden. De gevluchte overvaller probeerde daarbij een voorwerp van zijn rug te pakken. De politieagent heeft de man direct onder schot gehouden en de bus uitgepraat. Daar is de overvaller in de boeien geslagen en vervoerd naar het politiebureau.

De overvaller bleek achteraf een nep-vuurwapen bij zich te hebben. De buit werd ook nog bij de man aangetroffen.

Reacties