Caro Emerald publiekstrekker Haarlem Jazz & More

Volle bak tijdens Haarlem Jazz in 2015.
Foto: pr/edo landwehr

Vijf volle dagen vanaf de middag tot en met de zonsopkomst de volgende ochtend kunnen muziekliefhebbers weer genieten van Haarlem Jazz & More, van 17 tot en met 20 augustus.

Klapstuk is het optreden van Caro Emerald op zaterdagavond, klokslag twaalf uur op de Grote Markt. De afgelopen jaren gaven grote namen een live-optreden in Haarlem. Deze zomer zijn dat Van Dik Hout (vrijdagavond om 12 uur), Sandra van Nieuwland, Dennis van der Geest, HAEVN, Sabrina Starke en Kenny B. Grote namen op een jazz-meerdaagse waar geen euro entree hoeft te worden betaald.

Het gratis- en vrij toegankelijke muziekfeest koestert het hoofdpodium op de Grote Markt en telt zeven locaties met podia. Ook daar schotelen musici een vol programma voor, zoals op het Klokhuisplein, de Oude Groenmarkt en het Proveniersplein. Zelfs in De Pletterij zijn er twee avonden optredens te zien en horen.

Op de vijfde dag, zondagochtend om tien uur, komt er een concert in de Sint Bavo op de Grote Markt. Daar zal het wereldberoemde Müller-orgel aan meedoen. In Club Ruis (Smedestraat) is elke nacht tot vijf uur de officiële afterparty.

De titel van het festival verraadt dat een zo breed mogelijk publiek wordt gezocht. Niet voor niets heet dit het grootste gratis jazzfestival van Europa. Volgens de organisatie komen er zo’n 180.000 bezoekers op af. Kijk hier voor het volledige programma vol ‘smaakvolle muziek.’

En bekijk deze gelikte video van de editie van 2015 om een impressie te krijgen:

 

 

 

Reacties