Nu al gouden medaille voor judoka Dex Elmont

Elmont thuis met de gouden medaille.
Foto: Instagramaccount Dex Elmont

Nog voor judoka Dex Elmont op het vliegtuig naar Rio stapte, had hij al een gouden medaille op zak. Dat laat hij zien op zijn Instagramaccount.Zijn dochter maakte de plak voor hem. Onwijs schattig en alleen al daarom de moeite waard weer een echt eremetaal mee naar Haarlem terug te nemen.

Inmiddels is de Europees kampioen van 2014 gearriveerd in het atletendorp, twee dagen voor het begin van de Olympische Spelen in Brazilië.

https://twitter.com/DexElmont/status/760428571227807744

Ook alle Haarlemse olympiërs maken zich klaar voor misschien wel het belangrijkste toernooi van hun leven. Henk Grol, ook van de Haarlemse sportschool Kenamju, vermaakte zich in Rio onder meer met een spelletje tafeltennis met Robin Haase.

https://twitter.com/TeamNLtweets/status/760586344951406594

Op nu.nl geeft Kenamju’s Kim Polling vandaag aan dat ze denkt een gouden medaille te kunnen winnen. Zij wordt genoemd als grote favoriet in de klasse tot 70 kilogram. Zij zegt op de site: ‘Vroeger droomde ik er echt van: wat als ik de vierde olympisch kampioen word? Nu speelt dat niet zo in mijn hoofd. Ik weet dat het realiteit kan worden, maar ik wil niet te ver vooruit denken. Ik judo partij voor partij, ook al klinkt dat cliché. De opdracht is simpel: ’s ochtends twee potjes winnen en ’s middags weer twee potjes en dan heb ik goud. Voor mij is trouwens de eerste van die vier de spannendste, want als ik die verlies is het klaar. In andere gevallen kan ik altijd nog via de herkansing een medaille pakken. Ik moet dus zeker door die eerste pot komen.”

Reacties