Maan: ‘Ik heb een zwak voor fragiele mensen’

Een zwart-witte Maan.
Foto: Mark Uyl

Een half jaar geleden won Maan de meest prestigieuze talentshow van het land, The Voice of Holland. Ze ontving een auto en een platencontract en bracht meteen een single uit met Dj Hardwell. Hoe is het nu, een half jaar later met de vrolijke nachtegaal uit Bergen?

Maan is druk. Haar nieuwste single DJ met Jack $hirak is uit, ze wordt continu geboekt in alle uithoeken van het land en ook radiostations willen de knappe Bergense graag live in hun studio’s ontvangen. Afgelopen maandagochtend zong ze met muzikanten de hit Hey van Fais bij Giel op Radio 3FM en donderdag is ze met livemuziek bij de dj’s van Radio 538, die haar ook op 17 september in de Ziggo Dome hebben geboekt voor 538 LIVE XXL met onder anderen Kensington, Clean Bandit, Ali B en Sharon Doorson.

Genietende guppie

Van zingen in lokale jamsessies tot knallen op de grootste podia van het land. Wat is voor de zangeres het meest opvallende verschil met de tijd vóór de Voice? Maan: “Ik vond het heel gek om te wennen aan het feit dat mensen waar je eerst tegenop keek, opeens collega’s waren geworden. Mensen als Ali B, Marco Borsato. Dotan feliciteerde mij bijvoorbeeld laatst met mijn Voice-overwinning. ‘Huh, ken je mij?’, denk ik dan. Ik voel me nog echt een guppie in die wereld, maar ik geniet er wel erg van.”

Van Maan naar Maan

“Ik wil dit jaar zorgen dat ik niet vergeten word. Ik wil van Maan de winnares van The Voice of Holland naar Maan de artiest, snap je? Wat daarbij belangrijk is, is dat ik veel gedraaid wordt op de radio. In het begin wilde ik graag ballads zingen, omdat ik het gevoel had dat die bij mij pasten, maar ik ben een beetje om.”

Energie kwijtraken

“De nieuwe single DJ zit een beetje tussen pop en elektronisch in. Het is tropical house, dansbaar, met veel energie. Ik treed heel veel op en merk dat de uptempo nummers mij goed liggen omdat ik dan het publiek aan het dansen krijg en ik m’n energie kwijt kan. Het past bovendien bij de zomer, ballads zijn geschikter in de winter.”

Droom komt uit

Binnenkort komt een droom van Maan uit. Al sinds jaar en dag is ze enorme fan van de Josti-band. Haar oog viel op een oproep in de krant waarin de band om gastartiesten vroeg. Maan: “Er stond letterlijk dat ze dachten aan ‘iemand als Adele of Maan’. Meteen contact gezocht en nu mag ik meedoen op 5 september op hun 50-jarig jubileum in de Ziggo Dome. Dat vind ik zo geweldig.”

Een en al plezier

“Zij maken echt alleen muziek omdat ze dat leuk vinden, hun plezier is oprecht. De oudste opa is tachtig, zit er al vijftig jaar bij en tikt op alle knopjes die hij ziet. Een en al plezier. Ik heb al met ze gerepeteerd en dat was geweldig. Ik heb sowieso, hoe moet ik dat zeggen zonder dat het raar overkomt, een zwak voor fragiele mensen.“

 

Reacties