Laadstation voor elektrische auto’s met Febo in Waarderpolder

Zo gaat het eruit zien.
Foto: Martin Schilder Groep

De komende maanden verrijst er langs de Oudeweg in de Waarderpolder een Febo, een koffie- en broodjeszaak en een snellaadstation voor elektrische auto’s.

Begin september gaat de Febo al open en een maand later de koffie en broodjeszaak van het Haarlemse Joosies. Daarna volgt het snellaadstation van Fastned. Dat kost het meeste tijd: naar verwachting is het nieuwe complex op de hoek met de Fustweg begin 2017 gereed. De Martin Schilder Groep – bekend van de autoverkoop VW, Audi, Seat en Skoda  – ontwikkelt dit complex op eigen grond en speelt daarmee in op de wens om meer verduurzaming en meer laadstations voor elektrische auto’s.

Primeur in Noord-Holland

Fastned bouwt langs snelwegen in Nederland een netwerk van snellaadstations voor elektrische auto’s. Inmiddels staan er 51. Sinds kort richt Fastned zich ook op de bouw van stations in binnenstedelijk gebied. De vestiging in de Waarderpolder wordt wat dat betreft de primeur voor Noord-Holland.

Tijdens het laden van elektrische auto’s kunnen automobilisten terecht bij de Febo en/of Joosies. Het in 1941 opgerichte familiebedrijf Febo heeft landelijk 66 vestigingen waar hoofdzakelijk snacks worden verkocht.

Bij Joosies gaat de uit de horeca afkomstige Haarlemse onderneemster Josine van Teylingen zich primair richten op de verkoop van zaken als smoothies, broodjes en koffie. In Joosies komt plek voor circa 30 gasten en bij mooi weer kan ook een terras met 10 plaatsen worden benut.

Reacties