Winnaar Muggenronde 2004 en 2007 heeft nu zilver in Rio

Matthijs Büchli op het Haarlemse podium.
Foto: Michel van Bergen

Baanwielrenner Matthijs Büchli uit Haarlem won in 2004 en 2007 de Muggenronde in Haarlem. En nu een zilveren plak in Rio!

Op het wielrenonderdeel Keirin spookte het dinsdag en Büchli kwam daar als op één na beste uit. De geboren Haarlemmer, hij woont nu in Santpoort-Zuid, is een van de vier Nederlanders die ooit deelnamen aan de eredivisie van het keirin-fietsen: de Japanse keirincompetitie.

Büchli is lid van de Zwanenburgse club HSC De Bataaf. Daar staat hij in de eregalerij van beste renners van de club.

Zijn voorbereiding op Rio liep allesbehalve soepel. In april viel Büchli nog tijdens de WK baanwielrennen in Londen en liep hij een scheurtje op in zijn linkerbovenbeen.

Dat de Haarlemse Muggenronde zelfs tijdens het live verslag van het keirin op de NOS werd genoemd, is te danken aan commentator Jeroen Koster, die ook afkomstig is uit Haarlem en de Muggenronde kent. Een betere reclame kan de Muggenronde niet hebben!

In 2004 en 2007 was de jonge Matthijs dus de beste in de Muggenronde in Haarlem, in de laatste week van de zomervakantie. Kinderen kunnen gratis meedoen aan allerlei wieleronderdelen. Tegenwoordig start de ronde bij het voetbalstadion van Haarlem-Kennemerland.

Buchli is de tweede Haarlemmer die in Rio een olympische medaille wint. Olivier Siegelaar won met de Holland Acht brons. De laatste kans is voor Debby Stam-Pilon die in Rio met de volleybaldames op medaillekoers is.

 

 

 

Reacties