Mysteryland ‘zonder problemen verlopen’

De tent op de Mysterylandcamping.
Foto: redactie

Dancefestival Mysteryland, dat zaterdag en zondag het Floriadeterrein in Vijfhuizen op zijn kop zette, is volgens de organisatie en betrokken diensten zonder problemen verlopen. De 23e editie van het festijn trok een recordaantal van bijna honderdduizend bezoekers.

De politie waarschuwde bezoekers voor zakkenrollers die actief waren op het festivalterrein.

Het massale festival duurde dit jaar voor de tweede keer een heel weekend. Vorig jaar mochten bij wijze van proef vijfduizend festivalgangers op een nabijgelegen camping overnachten. Dit jaar breidde de capaciteit uit tot tienduizend campingplekken.

Vanuit de verre omgeving, zelfs Haarlem-Noord en Zaanstad, kwamen dit weekeinde klachten over geluidsoverlast. Vooral eind van de avond dreunde Mysteryland menig slaapkamer binnen. Festivaldirecteur Paul Brouwer zei tegen NH dat niet al dat geluid van Mysterieland kwam. ‘Er zijn nog een paar evenementen in de regio, zoals Wooferland in Spaarnwoude en Volt op de NDSM-werf. Maar wij zijn de bekendste, dus ik kan me goed voorstellen dat als je geluidsoverlast hoort, dat je dat aan ons toeschrijft.” Mysteryland zelf blijft ruim binnen de norm, zegt Brouwer. “We hadden gisteren zelfs vijf decibel over, maar die hebben we niet benut.”

Met 55.000 feestvierders was de zaterdag van Mysteryland uitverkocht. Zondag kwamen ruim 40.000 mensen op het dance-event af.

Tot 23.00 uur zondagavond konden bezoekers genieten van uiteenlopende elektronische acts en een randprogramma vol theater, kunst en cultuur. De tienduizend campinggasten moeten het kampeerterrein uiterlijk maandag om 12.00 uur verlaten.