Weekend lang gratis cultuur snuiven in onder meer Toneelschuur

Drukte in de Toneelschuur.
Foto: Steef Fleur

Op zaterdag 10 en zondag 11 september heeft de Toneel- en Filmschuur een gratis programma voor alle leeftijden tijdens het Haarlems Cultuur Festival; de opening van het culturele seizoen.

Niet alleen de Toneelschuur, maar alle Haarlemse culturele instellingen zwaaien hun deuren open om te laten zien wat ze in huis hebben.

Het gratis cultuurfestival begint in de Toneel- en Filmschuur op zaterdagavond met previews van voorstellingen die komend seizoen te zien zijn bijvoorbeeld Metaman van het Muziektheatergezelschap Orkater en de dansvoorstelling ‘M’ van Korzo Producties en het Nederlands Dans Theater.

Zomaargasten

Altijd al eens te gast willen zijn bij een live talkshow? Schuif dan aan in de BN’er-vrije studio van Oscar Kocken & Patrick Nederkoorn voor ‘Zomaargasten – 100 % onbekende Nederlanders.’ Op de zomerfestivals waren zij een grote hit, nu proberen zij in de Toneelschuur de mooiste verhalen van doodgewone Haarlemmers los te peuteren. Laat je daarna onderdompelen in één grote B-film trip met live muziek bij B-movie Orchestra, bekend van DWDD.

Vanaf 22.30 uur gaan de volumeknoppen omhoog in het café voor een concert van Jack and the Weatherman, Met hun unieke formatie, enorm veel energie en prachtige harmonieën brengen zij verhalenderwijs mooie pop/folk liedjes.

Op zondagochtend is er een uitgebreid jeugdprogramma in de Toneelschuur. Vanaf 8.30 uur zijn de ontbijttafels gedekt in het café van de Toneelschuur. Na het ontbijt kun je de meest bizarre fotocollages maken, een appeltje halen met suiker en kaneel bij ons appelmeisje of lekker uitbuiken bij één van onze gratis (voorproefjes van) jeugdvoorstellingen of films.

Toneelgroep Het Volk

Ook op zondag zijn er veel theaterpreviews: onder andere van Conny Janssen Danst, Toneelgroep Het Volk, Steef de Jong, Rieks Swarte. Ook kan je een openbare repetitie bijwonen van de theatervoorstelling Troje Trilogie van Toneelschuur Producties.

Het weekend wordt afgesloten met de eerste editie van de Schuurshow, de Culturele Talkshow van Haarlem. Gedurende het hele weekend geven Toneelschuurmedewerkers gratis theateradvies. Voor degene die snel beslist en een kaartje koopt: tot en met zondag 11 september geldt voor de theatervoorstellingen die in de Toneelschuur geprogrammeerd staan Vroegboekvoordeel. Een korting die kan oplopen tot € 4,00 per kaart.

Kijk hier verder voor het hele programma van het cultuurfestival.

 

Reacties