Wat doet een burgemeester eigenlijk de hele dag?

Van der Steur legt drie burgemeesters vast.
Foto: Michel van Bergen

Oud-burgemeester Jaap Pop heeft in Museum Haarlem een fototentoonstelling samengesteld waaruit moet blijken dat burgemeesters meer doen dan enkel wat handjes schudden hier en daar.

Tot en met 31 december biedt het museum aan het Groot Heiligland een beeld van veertig burgemeesters van Haarlem. Van vier nog levende oud-burgemeesters zijn foto’s gebruikt. Natuurlijk van Bernt Schneiders die donderdag afscheid nam. De tentoonstelling is een cadeau van het museum aan de vertrekkend eerste burger. De andere drie zijn: Jan Reehorst (burgemeester in de periode 1976-1984), Elisabeth Schmitz (1985-1994) en Jaap Pop (1995-2006).

Meer dan Sinterklaas ontvangen

Aan de hand van foto’s en objecten moet duidelijk worden dat het werk van een burgemeester uit nog meer bestaat dan het ontvangen van leden van het Koninklijk Huis, Sinterklaas, het feliciteren van een 100-jarige of de opening van een nieuw bedrijf.

De tentoonstelling is samengesteld door oud-burgemeester en amateurfotograaf Jaap Pop en naast zijn foto’s zal er ook werk te zien zijn van professionele fotografen waaronder Poppe de Boer, Michel van Bergen en Paul Vreeker.

Minister Ard van der Steur heeft de tentoonstelling vrijdagmiddag geopend door middel van een foto van de drie oud burgemeesters Reehorst, Pop en Schneiders te maken.

Reacties