Student Nova College leert vrouw opnieuw lopen

Uitblinker Zaaiman en Bult aan het werk.
Foto: Pr/nova college

Nova-student Jeroen Zaaiman heeft tijdens zijn stage een huzarenstukje geleverd door Marga Krul te leren weer zelfstandig een stukje te lopen.

In Sportplaza Estafette in Nieuw-Vennep hielp hij als fitnessinstructeur de vrouw die door een aangeboren aandoening is gekluisterd aan een rollator. Samen besloten ze dat ze zou leren om vijftig meter zelfstandig te kunnen lopen zodat ze kan vluchten bij een brand. ‘Jeroen is buitengewoon’, zegt zijn begeleider in dit verhaal, ‘Alles wat hij bedenkt, lukt hem. Hij heeft wilskracht, is positief en behulpzaam. Hij geeft iets extra’s. De klanten zijn heel positief over hem, dat zegt genoeg. Ik heb hem meteen een baan aangeboden!’

Volgens het Nova College is hem zelfs iets gelukt wat ‘artsen en fysiotherapeuten niet is gelukt.’ ‘Hij is mij dierbaar geworden. Ik koester hem’, zegt ‘het wonder’ Marga Krul zelf.

Zaaiman (20), tweedejaars student aan het CIOS in Hoofddorp, is nu uitgeroepen tot Nova Uitblinker 2016 en dingt vanaf vandaag mee voor de Landelijke mbo-titel van Uitblinker. Wil je op de Venneper stemmen? Dat kan via deze link.

Hier het succesverhaal in beeld:

 

Reacties