Ristorante Napoli bestaat maandag 50 jaar

Het bekende restaurant Napoli.
Foto: Ristorante Napoli

Het bekende Italiaanse restaurant Napoli staat komende maandag precies vijftig jaar in Haarlem. Dit wordt groots gevierd.

Ristorante Napoli werd op 12 september 1966 door Gerardo Cannavacciuolo geopend en is een begrip geworden in Haarlem. Het karakteristieke pand is bekend bij vrijwel elke Haarlemmer.

Helaas kan Cannavacciuolo vanwege zijn hoge leeftijd niet meer dagelijks werken in het restaurant. Hij is daarentegen zeker nog nauw betrokken bij het reilen en zeilen van zijn zaak. Op de feestdag zelf is Gerardo Cannavacciuolo zeker ook aanwezig in het ristorante.

Gasten profiteren ook van het jubileum want de hele maand september krijgen ze een gratis glas Spumante om mee te proosten. Daarnaast biedt Napoli de hele maand september een uitgebreid 6-gangen jubileummenu aan voor 39,50 euro.

Traditionele Italiaanse keuken

Napoli, gevestigd op het Houtplein 1 te Haarlem aan de voet van de Grote Houtbrug, ontleent inspiratie aan de traditionele Italiaanse keuken. Gerardo Cannavacciuolo heeft deze inspiratie meegenomen naar Nederland, waar hij in 1966 als één van de eerste Italiaanse restaurateurs de authentieke Italiaanse gerechten introduceerde.

Dat uit zich in de verschillende gewonnen prijzen zoals: Il cuoco d’oro, Il buona cucina en Trofee Italia (voor de beste pasta). De passie voor de Italiaanse keuken heeft Ristorante Napoli geïnspireerd om als één van de weinige restaurants in Nederland diverse voor-, hoofd- en nagerechten aan tafel te bereiden.

Reacties