Dit is hem dan: Jos Wienen, jouw nieuwe burgemeester

Jos Wienen.
Foto: redactie

De nieuwe burgemeester, Jos Wienen, liet zich zondagmiddag voor het eerst openlijk zien in Haarlem. Hij trad op in de Schuurshow in de Toneelschuur.

De afspraak was dat hij niet tot politieke uitspraken zou worden gedwongen, dus inhoudelijk gaf de CDA’er niet veel prijs.

Wel liet hij in het kader van het Haarlemse Cultuurfestival weten een cultuurliefhebber te zijn. Zeker ook omdat cultuur een gunstige bijdrage kan leveren aan de economie van een stad, zoals hij met de musical Soldaat van Oranje in Katwijk meemaakte. Wienen was hiervoor in Katwijk burgemeester.

Jos Wienen.

 

Veel weten we nog niet van Wienen, al weten we wel dat hij niet zo veel opheeft met popmuziek (tussen Beatles en Rolling Stones wilde hij eigenlijk zeggen: allebei niet), en dat klassieke muziek (Bach) en literatuur zijn favoriete cultuuruitingen zijn.

Zijn voorganger, Bernt Schneiders, speelt basgitaar. Wienen geeft aan geen gitarist te zijn. ‘Meer een lezer’, zei hij. Wienen bewondert van alle cabaretiers Herman Finkers het meest. Vanwege diens toon van milde ironie. ‘Dat bevalt me wel’, aldus Wienen.

Binnenkort volgen de meer inhoudelijke interviews met hem, zoals in de talkshow NV Haarlem op 26 september, enkele dagen na zijn beëdiging op woensdag 21 september.

Reacties