Weer een oud-burgemeester die aan Haarlem blijft plakken

Na Jaap Pop is ook Bernt Schneiders niet van plan Haarlem te verlaten na zijn vertrek als burgemeester.

Een groot compliment voor een stad waar ook Amsterdammers over elkaar struikelen om hier te komen wonen. De populariteit blijft maar stijgen, blijkt ook uit de keuze van Schneiders.

Sinds vorige week ligt de Haarlemse stadsglossy bij de adverteerders in de winkel met daarin een afscheidsinterview met Schneiders. Hij vertrok begin september na tien jaar burgemeesterschap in Haarlem en 21 jaar burgemeesterschap in totaal. Hij vertelt over hoe hij een deftige stad met Houten Haarlemmers is veranderd in een bruisende, hippe stad.

Liefde voor Haarlem

Van de luxe pagina’s spat de liefde van Schneiders voor Haarlem af. ‘Ik blijf in Haarlem wonen als Haarlemmer onder de Haarlemmers’, zegt hij. De nieuwe directeur van het VSB Fonds vertelt over hoe hij het begon voor hem in deze stad en dat hij eigenlijk nooit meer weg wilde.

Na zijn afstuderen kwam hij te werken voor de Commissaris van de Koningin in Haarlem. Hij woonde aan de Oude Groenmarkt en werd ‘verliefd op de stad.’ Zijn kinderen zaten op De Kring in het centrum en zijn vrouw werkte al snel in de rechtbank in Haarlem.

Grootste Sinterklaas

Hij blijft dus in Haarlem wonen en gaat de komende vier jaar 30 miljoen euro per jaar verdelen bij het VSB-fonds. ‘Mensen zeggen dat ik de grootste Sinterklaas van Nederland word.’

Maar er is ook een andere reden waarom hij graag in de provinciehoofdstad blijft plakken. Aan mediapartner NH vertrouwde hij toe dat hij over vier jaar graag Commissaris van de Koning in Noord-Holland wordt. Schneiders gaat dus even de luwte in, maar een belangrijke bestuursfunctie ligt op hem te wachten. Tot die tijd heeft de plaatselijke PvdA-afdeling in ieder geval de eer om twee ex-burgemeesters van de stad in het ledenbestand te hebben zitten.

Diederik Samsom, Jaap Pop en Bernt Schneiders.
Diederik Samsom, Jaap Pop en Bernt Schneiders tijdens de PvdA-nieuwjaarsreceptie dit jaar.

 

Via deze link is het interview met Schneiders op NH te zien.

Hier kan je lezen waar de gratis glossy is te verkrijgen.

 

 

 

 

Reacties