Haarlemse knipoog naar Prinsjesdag in Den Haag

De top van het Haarlemse bedrijfsleven, alle vijf de wethouders, ondernemers en ambtenaren vieren op hun eigen wijze Prinsjesdag in Haarlem. In het Oliehuis van de Lichtfabriek, al dan niet met hoedje op.

Terwijl op beeldschermen de NOS-uitzending van de derde dinsdag in september wordt getoond, zitten alle stoelen vol aan de grote ronde tafels in de Lichtfabriek. De gasten lunchen uitgebreid met volop wijn terwijl leerlingen van het Nova College voor bediening zorgen.

De techniek gaat ons leven overnemen

Een gastspreker is Richard van Hooijdonk die deze Prinsjesdaggers bang maakt voor de technologie in de toekomst en tegelijk uitlegt dat er grote kansen klaar liggen nu de techniek en internet ons leven alleen maar beter en makkelijker maken. Relaties tussen mensen en robots zijn volgens Van Hooijdonk slechts een kwestie van tijd.

Maar vooral is de Prinsjesdaglunch – in het leven geroepen door Industriekring Waarderpolder, Haarlems Dagblad en Kennemer Business Zakennetwerk – een bijeenkomst van eten, zien en gezien worden. Net als in Den Haag, alleen dragen lang niet alle dames een hoedje. Een lunch zonder Miljoenennota, Troonredes en politieke beschouwingen. Over de financiële toestand van de Haarlemmer is niet gesproken en valt ook geen nieuws te melden.

Reacties