Halve van Haarlem loopt weer gesmeerd

Schitterend beeld van de Grote Markt tijdens de Halve van Haarlem.
Schitterend beeld van de Grote Markt tijdens de Halve van Haarlem.
Foto: Michel van Bergen

Opnieuw onder warme omstandigheden eind september was de Halve van Haarlem weer een mooi hardloopfeest.

Ervaren lopers weten dat dat de Vitaminstore Halve van Haarlem verraderlijk heet kan zijn. Al jaren is dit het geval en ook vandaag tijdens de 32e editie was dit het geval. Duizenden hardlopers waagden zich aan het avontuur en maakten er een feestje van.

De loop, ook bekend uit het verleden als de Trosloop en de Zilveren Kruis Achmea Loop, zette de stad weer op zijn op met als centrum de start- en finishplek op de Grote Markt. De ongeveer vierduizend lopers konden kiezen uit de familie-run, 5 of 10 kilometer en natuurlijk de halve marathon die helemaal door de duinen van en naar Zandvoort loopt.

Make a Wish is het goede doel van de Vitaminstore Halve van Haarlem. Deze organisatie realiseert de liefste wensen van kinderen met een levensbedreigende ziekte. Het bedrag van 2.450 dat is geschonken aan Make a Wish is te danken aan  deelnemers die bij inschrijving een vrijwillige bijdrage hebben gedaan.

De geluiden zijn tot nu toe dat het evenement gesmeerd is gelopen. Enige smet op de loop was dat er één loper moest worden gereanimeerd tijdens de halve marathon op de Duinlustweg in Overveen. Hij is naar het ziekenhuis overgebracht. Het is onduidelijk hoe het moet deze loper is afgelopen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen