Prestigieus boekencontract voor Haarlemse schrijfster

Mirjam Hildebrand tekent bij uitgeverij Kluitman.
Mirjam Hildebrand tekent bij uitgeverij Kluitman.
Foto: redactie

Schrijfster Mirjam Hildebrand heeft vandaag een prestigieus boekencontract getekend bij de gerenommeerde uitgeverij Kluitman. Van de Haarlemse verschijnt vanaf volgend jaar een serie Young Adult-boeken.

In de zomer van 2017 verschijnt het eerste deel van de serie De Voorlopers bij het uitgeefhuis in Alkmaar.

De schrijfster zelf omschrijft het boek als volgt: ‘De Voorlopers’ gaat over de vijftienjarige Emma die zich anders voelt dan anderen. Door een mysterieuze ontmoeting in het bos komt zij meer te weten over haar eigen gaven en achtergrond en die van haar vader. Emma loopt voor op de evolutie. Wanneer ze een sleutelrol speelt bij een ontvoeringszaak ontstaat er een avontuurlijke zoektocht door het berglandschap van Frankrijk. Tijdens deze zoektocht vindt zij zichzelf, de liefde en haar vader.

Magisch-realistisch

Volgens de uitgeverij van onder meer klassiekers als Dik Trom, Pietje Bell en de Kameleon heeft Hildebrand een sterk verhaal gemaakt dat zich laat omschrijven als magisch-realistisch en soms bovennatuurlijk. Het verhaal zit zo goed in elkaar dat Kluitman er meteen een serie boeken in ziet, zei uitgever Mariska Budding tijdens de ondertekening in Alkmaar.

Hildebrand heeft al twee kinderboeken op haar naam staan (Rumme Rups en Opsekopse Wereld), maar begon met schrijven toen ze dit Young Adult-verhaal op papier zette. De twee eerdere boeken schreef ze tussendoor. Het begon toen ze wegens pijnklachten haar bed niet meer kon verlaten en het schrijven oppakte om iets te doen te hebben. Zij heeft ook een eigen Psychologie-praktijk aan het Sint Jorisveld in Haarlem-Noord.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen