112

Vlammenzee verwoest twee bestelbusjes van bakkerij Vink

Vlammen verwoesten twee bestelbusjes.
Foto: Michel van Bergen

Een fikse autobrand in de nacht van dinsdag op woensdag heeft twee bestelbusjes van de Haarlemse bakker Vink verwoest.

Rond half een werd de brand op het terrein van bakkerij Vink aan de A Hofmanweg in de Haarlemse Waarderpolder ontdekt waarop direct de brandweer werd gealarmeerd. Al snel sloegen de vlammen metershoog uit een van de busjes. Door de hitte die van de brand afkwam werd ook een tweede, ernaast geparkeerd busje aangestraald en deze vloog in de brand.

De brandweer werd snel met twee blusvoertuigen ter plaatse om het vuur te blussen.

Medewerkers van de bakkerij die binnen aan het werk waren hadden in eerste instantie niet door dat hun busjes in de brand stonden en kwamen tijdens de bluswerkzaamheden naar buiten.

Vrachtwagen gespaard

Het vuur is door de brandweer geblust maar de schade aan de twee busjes is groot. Een ernaast geparkeerde vrachtwagen bleef gelukkig gespaard.

De oorzaak van de brand is nog onbekend maar vermoedelijk is er sprake van brandstichting. Politieagenten hebben de omgeving van de uitgebrande busjes daarom afgezet met lint en medewerkers van de Forensische Opsporing zullen woensdag overdag onderzoek doen.

Het is nog onduidelijk of er problemen in het distribueren van het brood zullen komen door het uitvallen van de twee busjes.

Reacties