Brandwondencentrum goede doel van Velsertunnel Run

Fotocollage.
Foto: Foto: Wim Meijer Fotografie/Pixabay

Het Brandwondencentrum is uitgeroepen tot het goede doel van de Velsertunnel Run op zondag 27 november.

Dit houdt in dat deelnemers familie, vrienden, collega’s en buren vragen via een speciale website geld te doneren. Deze bedragen worden samen met een eventueel batig saldo van het hardloopevenement overgemaakt naar het brandwondencentrum in Beverwijk.

Pijn verlichten

De opbrengst van de Velsertunnel Run wordt gebruikt voor projecten om de pijn van mensen met brandwonden te verlichten en het verblijf in het brandwondencentrum te veraangenamen.

De eerste hardlopers die zich inzetten voor het brandwondencentrum in Beverwijk hebben zich inmiddels gemeld, zegt de organisatie die in handen is van SportConnection en Sportsupport in Haarlem. Dit omdat zij veel ervaring hebben met grote evenementen. De Velsertunnel Run wordt in opdracht van de gemeente Velsen en de gemeente Beverwijk.

768 meter lang

De 6.000 toegangsbewijzen van de Velsertunnel Run waren binnen 22 uur uitverkocht. Ook de Business Run met honderd teams van 43 bedrijven/instellingen zit vol. Het hardloopevenement begint in het Rabobank IJmond Stadion in Velsen-Zuid en eindigt in de sfeervolle Breestraat; het winkelhart van Beverwijk. Daar worden de hardlopers na 7,68 kilometer feestelijk onthaald. De lengte van het parcours is een verwijzing naar het overdekte gedeelte van de gerenoveerde tunnel dat 768 meter lang is.

Reacties