Spaarne Gasthuis biedt terugkomdag aan patiënten intensive care

De receptie in Haarlem.
Foto: haarlemnieuws

Het Spaarne Gasthuis biedt patiënten die op de intensive care hebben gelegen, de gelegenheid nog eens terug te keren naar de afdeling die bijna altijd aangrijpende ervaringen oplevert.

Een opname op een intensive care, zo meldt het ziekenhuis, kan voor patiënten en hun naasten een aangrijpende ervaring zijn. De opname kan soms nog langdurige gevolgen hebben op lichamelijk, psychisch en sociaal gebied.

Om dit te verwerken, of herbeleven of gewoon om vragen te beantwoorden nodigt de afdeling intensive care van het Spaarne Gasthuis in Haarlem-Zuid (het voormalige Kennemer Gasthuis) patiënten, die in 2015 of 2016 op de afdeling opgenomen zijn geweest, uit voor een zogenoemde terugkomdag.

Samen terugblikken

Met de patiënten en hun naasten kijken medewerkers en artsen terug naar de opname. Hiervoor hebben zij een afwisselend en deels interactief programma samengesteld, waarin de diverse aspecten van de opname aan bod komen. Ook is het mogelijk om onder begeleiding een bezoek aan de intensive care te brengen.

Veel mensen die op de IC hebben gelegen, moeten er niet aan denken terug te keren. Maar er kunnen veel vragen leven en daarom kunnen geïnteresseerde patiënten en hun naasten zich voor 1 november aanmelden via [email protected] of via (023) 224 40 13. Wie nog vragen heeft over de dag of over de opname, kan contact opnemen via (023) 224 40 13.

Reacties