‘Killerclowns’ gesignaleerd bij Vijfhuizen

Een zogeheten 'killerclown', niet die van Vijfhuizen.
Foto: Shutterstock

Twee zogeheten ‘killerclowns’ bezorgden Tico Dreyer (14) uit Zwanenburg woensdagavond de schrik van zijn leven. De scholier fietste naar zijn huis in Zwanenburg toen hij ter hoogte van Vijfhuizen het geschminkte duo trof.

De laatste dagen worden op steeds meer plekken in het land mensen gesignaleerd die al dan niet bewapend in een horrorclownspak voorbijgangers de stuipen op het lijf proberen te jagen.

Woensdag was het in Vijfhuizen raak, zegt de veertienjarige. De twee killerclowns verrasten Tico nabij een fietstunnel en zetten schreeuwend de achtervolging in. ‘Ze sloegen alleen maar oerkreten uit’, vertelt zijn moeder Angelique Aanstoot aan onze mediapartner NH. Tico fietste snel de tunnel uit en wist de twee uiteindelijk af te schudden.

Kwajongensstreek

‘Hij is wel geschrokken want hij had het nieuws niet gevolgd’, vertelt Angelique aan NH, die meteen contact opnam met de politie. Angelique gaat uit van een kwajongensstreek, maar ze neemt het zekere voor het onzekere. ‘Ik mag hopen dat het gewoon debielen zijn die niks beters hebben te doen, maar je weet het tegenwoordig niet meer zo.’

Reacties