Noors theatertalent in actie te zien in Schuur Atelier

Eline Arbo
Foto: Toneelschuur/Steef Fleur

Voor de pure theaterliefhebber: De Toneelschuur meldt dat er nog enkele kaarten te koop zijn voor een nieuwe Schuur Atelier. Dit keer is het Noorse talent Eline Arbo aan het werk te zien.

Eline Arbo presenteert haar werk Søster (zussen) op woensdag 26 en donderdag 27 oktober om 19u30 in de studio’s van de Toneelschuur. Uitgangspunt is de zussenrelatie uit de voorstelling John Gabriel Borkman van Henrik Ibsen.

Het publiek neemt plaats in de studio’s waar Eline de afgelopen weken heeft gewerkt. Tijdens deze avond zit het publiek met de neus bovenop het maakproces en is getuige van een theatrale presentatie van dit onderzoek. Na afloop drinken de makers een drankje met de toeschouwers.

Kaarten à 10 euro zijn te koop via toneelschuur.nl of bij de kassa van de Toneelschuur (tel: 023-5173910).

Jaloezie en haat

In Søster maakt u kennis met de twee verbitterde zussen Gunhild en Ella uit John Gabriel Borkman van Henrik Ibsen. Zij spelen al jaren hetzelfde gruwelijke spelletje met elkaar. Hun relatie wordt gedefinieerd door jaloezie en haat. Ze doen alles om de ander buiten het spel te zetten, en toch is het bij hen net zoals bij alle zussenrelaties: aan het eind van de dag kunnen ze niet zonder elkaar.

Eline Arbo (1986, Noorwegen) studeerde Theaterwetenschappen aan de Universiteit van Oslo. Hierna verhuisde zij naar Amsterdam waar zij in 2016 de Regieopleiding voltooide aan de Theaterschool. In haar afstudeerjaar maakte Arbo de voorstelling Manifesten, een muzikale en speelse voorstelling over wat het betekent om in iets te geloven.

Haar tweede afstudeervoorstelling Antigone van Sofocles ging over hoe je idealisme tot actie kunt brengen. Bij Toneelgroep Amsterdam liep zij stage bij de voorstelling Het jaar van de kreeft van Hugo Claus, geregisseerd door Luk Perceval.

Reacties