Hoe Henny een jongen uit het Spaarne viste

Het Spaarne en aan de overkant Figee.
Foto: redactie

Geregeld beveelt haarlem.nieuws.nl de opvallendste stadsverhalen aan van de Haarlemse site Verhalenmakers. Dit keer een verhaal over de industrie in Haarlem, geschreven door Henny Hofsté.

Hij vertelt over een oversteek met het pontje van Figee over het Spaarne, naar zijn werkgever Hilarius, waarmee zijn avontuur begint:

‘Plotseling hoorde ik een gil en zag ik mensen naast de pont in het water kijken. Er was iemand van de pont gevallen in het ijskoude water. Zonder na te denken sprong ik van de pont het water in en ben met de drenkeling naar de overkant gezwommen.

Juffershondje

Eenmaal op de kant greep de kou mij vast en stond ik te bibberen als een juffershondje. Een hand op mijn schouder bracht mij min of meer weer tot de werkelijkheid en snel stond ik met de drenkeling onder een warme douche. Het bleek een jongen van ongeveer 12 jaar oud te zijn. Na een kop warme chocolademelk en een veel te grote overall en dankbaar voor mijn hulp stapte hij op zijn fiets en verdween richting (wat later bleek) het woonwagenkamp.

Terwijl ik mijn kleding aan het drogen was boven de verwarming in de kantine stapte er 2 personen naar binnen: ‘Bent u die man die mijn kind uit het water heeft gered?’ vroeg de vrouw mij.’

Hoe het verhaal van Hofsté afloopt, lees je verder via deze link.

 

 

 

 

Reacties