112

Brandstichter auto op heterdaad betrapt

Agenten op zoek naar bewijs.
Foto: Laurens Bosch

Een toevallige passant heeft vrijdagavond een brandstichter van een auto aan de Vondelweg op heterdaad betrapt. Rond kwart over elf legde de dader net aanmaakblokjes neer op de achterband van de auto. Hij kon ontsnappen.

De dader schrok van de passerende jongeman, waarop hij snel de aanmaakblokjes wegmoffelde. Hij is een steegje ingevlucht dat op de Roemer Visscherstraat in het Vondelkwartier uitkomt.

Niet total loss

Ondertussen was de band in brand gevlogen en is door de hitte is geklapt. De eigenaar werd door de klap geattendeerd en heeft de brand zelf kunnen blussen. De brandweer hoefde niet te blussen. De schade aan het voertuig was gering. De banden zijn kapot, maar het voertuig is niet total loss. De banden onder de auto waren gloednieuw.

Rond de auto zijn meerdere aanmaakblokjes aangetroffen. De politie heeft de blokjes in beslag genomen als bewijsmateriaal en in de omgeving gezocht naar aanvullend bewijsmateriaal. De dader is niet meer aangetroffen. De politie heeft een plaats delict gecreëerd en zal verder sporenonderzoek doen. Recent ging, eveneens rond de Vondelweg, een personenauto in vlammen op. Ook hier was sprake van brandstichting.

Reacties