Eigen hal in de maak voor Haarlemse skaters

De gemeente heeft een stuk grond in de Waarderpolder bestemd voor een skatehal. Hiermee gaat eens vijf jaar oude wens van de skaters in vervulling.

Mediapartners NH en Haarlem105 maakten er een video over.

De afgelopen vijf jaar probeerden ze al een indoorskatebaan te krijgen, maar na een succesvolle handtekeningenactie van de toen 16-jarige Thomas Adamilis kregen ze de gemeente zover het te realiseren. Er is nu een plan én een locatie.

Terwijl het zonnetje lekker schijnt is het toch geen plezier voor Thomas en zijn maten om op het baantje in het Zaanenpark in Haarlem-Noord te skaten. Door de natte bladeren vallen ze vaak.

Boetes in parkeergarages

Thomas was het zat dat hij zijn geliefde sport in ieder geval in de herfst en winter amper kon uitoefenen. ‘Dan ga ik naar overdekte parkeergarages, maar daar worden we weggestuurd of krijgen we boetes’, zegt hij in de video.

Met oudere skaters uit Haarlem heeft hij nu een plan bedacht. Nu de gemeente een locatie heeft gevonden op een lege kavel op het bedrijventerrein Waarderpolder, kunnen ze niet wachten om er een hal te bouwen.

Wethouder Merijn Snoek heeft een subsidiepot over voor het bouwen van de loods en de skaters hoeven drie jaar geen huur te betalen. Maar hij wil wel dat de skaters zelf ook hun steentje bijdragen. ‘De skaters moeten zelf laten zien dat ze een exploitatie kunnen draaien. Dus we zetten hier een loods neer en dan krijgen ze vijf jaar de tijd om echt een skatehal hier in Haarlem te draaien.’

 

Reacties