Universiteit Amsterdam wil niet naar Koepel

De Koepel
Foto: haarlemnieuws

De Universiteit van Amsterdam bedankt voor de eer om een University College in de Koepel in Haarlem op te zetten. Dat schrijft de UvA op de website.

De stichting Panopticon wilde met InHolland en de UvA een soort universiteit naar Haarlem halen en moet nu op zoek naar een andere universiteit om dit voor elkaar te krijgen. Het plan past in ieder geval niet in de ambities van de UvA.

Wel of geen intentieovereenkomst

Het besluit is verrassend omdat er al lange tijd gesprekken zijn gevoerd tussen de universiteit en Panopticon. Volgens de stichting was er zelfs al een intentieovereenkomst. Volgens de universiteit niet.

De vraag is nu of een andere universiteit mee wil gaan doen. University College Haarlem heeft een soort voorkeurspositie bij de gemeente om te kijken wie de Koepel kan overnemen wanneer straks de vluchtelingen eruit moeten.

Haarlems Dagblad meldt zaterdag dat het Rijk precies 6,4 miljoen euro voor de Koepel wil hebben. Over die prijs valt niet te onderhandelen. Lukt het Panopticon niet een University College op te zetten, dan komt de Koepel in de vrije verkoop en kan de hoogste bieder eigenaar worden van de voormalige gevangenis.

Reacties