Parcours Velsertunnel Run bekend

Fotocollage.
Foto: Foto: Wim Meijer Fotografie/Pixabay

De Haarlemse organisatoren Sportsupport en Sportconnexxion hebben het parcours van de Velsertunnel Run rond.

Een unieke ervaring wordt deze loop, zo veel willen de beide organisaties graag kwijt: Nog spierwitte tunnelwanden, strak asfalt, geen roetdeeltje aan het plafond. De Velsertunnel ligt er op zondag 27 november prachtig bij voor de zesduizend deelnemers.

Het regionale hardloopevenement start in het Rabobank IJmond Stadion in Velsen-Zuid – waar Telstar de thuiswedstrijden speelt – en eindigt in de Breestraat in Beverwijk. De deelnemers worden vanaf 11.00 uur in groepen van 500 ‘weggeschoten’.

Door de Westelijke verkeersbuis

De 7,68 kilometer lange route, een verwijzing naar het overdekte gedeelte van de gerenoveerde tunnel dat 768 meter lang is, loopt via de Tolsduinerlaan en de Bosweg (tussen Waterland en Beeckestijn) naar de Rijksweg en de westelijke verkeersbuis van de Velsertunnel. De snelweg is niet toegankelijk voor publiek.

Na de Velsertunnel loopt de route langs de ingang van fietscrossclub Wijkeroog naar Velsen-Noord. Daar staan de inwoners klaar voor een feestelijk onthaal met muziek. Vanaf de Ladderbeekstraat gaat het verder via het tunneltje onder de N197/Velsertraverse, de Wijkermolen, het stadskantoor van Beverwijk en de Halve Maan. Op de finishlocatie in de Breestraat zorgen de winkeliers samen met de gemeente Beverwijk voor een groot feest dat de hele middag duurt.

Hoewel de tunnel nog niet officieel in gebruik is genomen, hoeven de deelnemers niet te vrezen voor hun veiligheid. Alle veiligheidssystemen in de Velsertunnel zijn op 27 november operationeel en uitvoerig getest. Er zit geen oneffenheid meer in het asfalt. De Velsertunnel ligt er eind november prachtig bij. Alles staat op z’n plek om van de run een memorabel feest te maken.

Reacties