Spaarne Gasthuis niet meer beste van Nederland

Spaarne Gasthuis in Hoofddorp.
Foto: redactie

Was het Spaarne Gasthuis in Haarlem vorig jaar nog nummer één in de AD Ziekenhuis Top 100, nu komt Haarlem-Zuid uit op de 18e plek en Hoofddorp op de 25e.

‘Hoofddorp’ steeg van de 36e plek naar de top 25.

De twee locaties van het ziekenhuis scoren onder andere goed op het meten en registreren van pijn na een operatie, de aanwezigheid van een geriater bij de behandeling van kwetsbare ouderen en de zorg bij veelvoorkomende behandelingen als galblaasverwijdering, heupoperaties en het aanbrengen van heup- en knieprotheses.

Het ziekenhuis meldt: Ook de patiëntenkeurmerken die het Spaarne Gasthuis heeft voor bijvoorbeeld borstkankerzorg (“het roze lintje”) en slagaderbehandeling (“vaatkeurmerk”) dragen bij aan deze goede notering. Verbeterpunten zijn er ook. Inmiddels is een start gemaakt om de beste werkwijzen van elkaar over te nemen zodat de patiënt dezelfde behandeling krijgt op beide locaties.

Voor deze ranglijst is gebruikgemaakt van criteria die betrekking hebben op medische kwaliteit en criteria die gaan over patiëntvriendelijkheid. De gegevens en criteria voor de AD Ziekenhuis Top 100 zijn onder andere geselecteerd op basis van indicatoren van de Inspectie voor de Gezondheidszorg en het Zorginstituut.

Reacties