112

Pand Ymere weer beschoten, nu met minstens acht kogels

Ymere is dit keer acht keer beschoten.
Foto: Michel van Bergen

Voor de tweede keer in korte tijd is een pand van woningcorporatie Ymere beschoten. In de nacht van dinsdag op woensdag troffen waarschijnlijk acht kogels de gevel, ramen en voordeur aan de Jetty Velustraat in Haarlem.

De politie doet groot onderzoek naar de zaak. De politie kreeg de melding om drie uur ’s nachts dat er geschoten zou zijn in de straat. De politie laat weten op zoek te zijn naar getuigen. Vorige week donderdag zat er een enorm kogelgat in een van de ramen.

Haarlem – De politie is donderdagochtend een onderzoek gestart nadat er een mogelijk kogelgat werd aangetroffen in een raam. Het gat zit in het raam van het pand van Ymere aan de Jetty Velustraat in Haarlem. Medewerkers van de Forensische Opsporing hebben uitgebreid onderzoek gedaan en een deel van het pand was daardoor met lint afgezet. Speciale speurhonden die getraind zijn om naar explosieve te zoeken hebben in de omgeving naar sporen gezocht. Woordvoerster Petri Koenen van de politie wilde nog niet bevestigen of het daadwerkelijk om een kogelgat gaat. Wel roept ze getuigen op die woensdagavond en of nacht iets verdachts hebben gezien of gehoord zicht te melden bij de politie.
(foto Michel van Bergen)

 

In ieder geval op 8 plekken is het raam afgedicht door Salvage. Op het raam en kozijn zijn diverse stickertjes te zien die bij forensisch onderzoek worden gebruikt. Op de grond zijn ook diverse plekken, die vorige week nog niet waren gemarkeerd, met nummers en pijltjes gemarkeerd.

Reacties