Blijf de komende tijd weg bij de Buitenrustbruggen, als het kan

Deze bruggen verkeren in slechte staat.
Foto: pr

Een van de twee Buitenrustbruggen wordt maandag afgesloten en dit heeft grote vertragingen tot gevolg. Het projectbureau waarschuwt namens de gemeente Haarlem voor een oponthoud tot ongeveer dertig minuten.

Geadviseerd wordt om, indien mogelijk, een andere route te kiezen. Afhankelijk van de bestemming is het openbaar vervoer mogelijk een alternatief.

De noordelijke brug is vanaf maandag tot en met 23 december afgesloten. De bruggen verkeren in een slechte staat en moeten worden vervangen. Een nieuw brugdeel is overigens al klaar.

Rustenburgerlaan afgesloten

Al het verkeer dat langs deze bottleneck loopt, dus ook stad in, zal dan over de zuidelijke brug worden geleid. Autoverkeer wordt geadviseerd om gebruik te maken van de omleidingsroutes. Dit om de doorstroming te bevorderen. Om die reden is de Rustenburgerlaan afgesloten voor autoverkeer, behalve de bussen van Connexxion. Ook kan men ‘stad uit’ niet meer linksaf slaan naar de Schalkwijkerstraat.

Tijdens de weekenden van vrijdag 2 tot en met maandag 5 december, vrijdag 9 tot en met maandag 12 december en vrijdag 16 tot en met maandag 19 december wordt de oude brug verwijderd en geldt er volledige stremming voor het vaarverkeer. Overdag is wegverkeer wel mogelijk maar in de avond- en nachturen geldt een volledige afsluiting om veiligheidsredenen. Er wordt een uitzondering gemaakt voor het openbaar vervoer en hulpdiensten.

Tussen zaterdag 24 december 2016 en vrijdag 6 januari 2017 (kerstvakantie) zijn tijdelijk weer beide bruggen in gebruik.

 

Reacties