Biografe Boudewijn Büch spreekt over haar verrassende ontdekkingen

Eva Rovers.
Foto: pr

De biografe van Boudewijn Büch, Eva Rovers, spreekt woensdag 16 november in Haarlem over de verrassende ontdekkingen die zij heeft gedaan bij het schrijven van de biografie Boud.

Om 19.30 uur is zij te gast in Atheneum Boekhandel aan de Gedempte Oude Gracht. Zij wordt geïnterviewd over haar biografie.

Na vijf jaar onderzoek presenteert Rovers deze maand Boud. Het verzameld leven van Boudewijn Büch. Zij kreeg exclusief inzage in het persoonlijk archief van schrijver, televisiemaker en boekpromotor Büch, wat leidde tot verrassende ontdekkingen.

Obscure eilanden

Die zal ze woensdag uit de doeken doen. Na zijn dood werd hij ontmaskerd als leugenaar en fantast maar nu blijkt dat aan zijn leven een ingenieus spel ten grondslag lag. Met zijn tomeloze enthousiasme wist Boudewijn Büch een groot en vooral jong publiek te interesseren voor obscure eilanden, uitgestorven dieren, lang vergeten schrijvers, oude boeken en zijn talloze andere fascinaties.

Büch overleed op 23 november 2002. De avond daarvoor hield hij nog een lezing in het Haarlemse stadhuis. Hij trad daarna nog op in Theater de Luifel in Heemstede. Een dag later werd hij dood aangetroffen in zijn bed. Hij was overleden aan een hartstilstand. Büch ligt begraven op begraafplaats Westerveld

Reislust en boekenverzameling

Auteur en reisjournalist Alexander Reeuwijk gaat met Eva Rovers in gesprek over de totstandkoming van de biografie, de enorme reislust van Büch en zijn boekenverzameling.

Kaarten voor deze avond kosten vijf euro per stuk en zijn te reserveren via [email protected] of 023-5318755.

Reacties