112

Sint Maarten: kinderen bellen aan bij net ontdekt drugspand

'Elf november is de dag...'
Foto: politie haarlem

Terwijl agenten een huis doorzochten waarin kort daarvoor een hennepplantage was ontdekt, stonden er plotseling kinderen met lampionnetjes voor de deur om Sint-Maartenliedjes te zingen en snoep in te zamelen.

’s Middags kreeg de politie een melding van een mogelijke hennepkwekerij in Haarlem-West. Omdat er door de netbeheerder aan de stroomvoorziening werd gewerkt, was de stroom uitgevallen en werkten afzuigsystemen enige tijd niet, schrijft de Haarlemse politie.

Sterke wietlucht

Toen omwonenden een sterke wietlucht roken, seinden ze de politie in. Bij inspectie van de woning bleken er inderdaad talloze wietplanten te groeien. Een gespecialiseerd bedrijf werd opgeroepen om de planten op te ruimen.

Terwijl de kwekerij werd ontmanteld, ging plotseling de deurbel. Wat bleek? Meerdere nietsvermoedende kinderen hoopten in ruil voor een paar Sint Maartenliedjes snoepgoed van de bewoners te krijgen.

Buurvrouw redt Sint Maarten

Hoewel de agenten geen zoetigheid bij zich hadden, bracht een buurtbewoonster redding. ‘Nu was een lieve overbuurvrouw zo vriendelijk om de collega’s een grote zak snoep te geven zodat deze aan de kinderen kon worden uitgedeeld’, schrijft de politie. ‘De collega’s hebben meerdere kinderen blij gemaakt met wat lekkers.’

Reacties