Gratis pendelbussen tijdens Velsertunnel Run

Fotocollage.
Foto: Foto: Wim Meijer Fotografie/Pixabay

Deelnemers aan de Velsertunnel Run kunnen op zondag 27 november gebruikmaken van pendelbussen tussen Beverwijk en Velsen-Zuid.

Deze gratis service biedt uitkomst voor lopers die te voet, op de fiets op met het openbaar vervoer naar het hardloopevenement willen komen. Vanwege de beperkte parkeergelegenheid raadt de organisatie af met de auto te komen.

De pendelbussen van Connexxion rijden tussen 09.30 en 15.00 uur van Beverwijk naar het Rabobank IJmond Stadion, de startlocatie van de 7,68 kilometer lange Velsertunnel Run. De vertrekhalte bevindt zich op het Meerplein. Dit is op loopafstand van het station, de Kiss & Ride-plek en de ondergrondse fietsenstalling op het Stationsplein, waar ruimte is voor 2.240 fietsen.

Kiss & Ride

Bij de startlocatie wordt de fietsenstalling aan de noordkant van het stadion opengesteld voor deelnemers aan de Velsertunnel Run. Op de Minister van Houtenlaan in Velsen-Zuid wordt een Kiss & Ride-plek ingericht voor het afzetten van deelnemers. Deze is alleen bereikbaar vanaf de Parkweg (langs het Noordzeekanaal). De Minister van Houtenlaan wordt in noordelijke richting afgesloten vanaf de Waterloolaan in Driehuis. Vanuit de richting Haarlem/Santpoort moeten automobilisten de borden richting Velsertunnel Run volgen. De Kiss & Ride-plek in Beverwijk bevindt zich op de Halve Maan (bij het station) en is alleen bereikbaar vanaf de N197/Velserweg.

Met het openbaar vervoer naar Velsen-Zuid komen kan ook. De trein naar Driehuis vertrekt ieder half uur vanaf Station Beverwijk (om .17 en .47). Het Rabobank IJmond Stadion ligt op ongeveer 10-15 minuten lopen van Station Driehuis. Connexxion zet extra bussen in op lijn 77 tussen Station Beverwijk en de Pontweg in Velsen-Noord. Deze bus vertrekt elke 20 minuten (om .10, .30 en .50).

Start goed bereikbaar

Vanaf de pont is het ongeveer 5-10 minuten lopen naar het Rabobank IJmond Stadion. Vanuit IJmuiden en Santpoort/Haarlem is de start ook goed bereikbaar met buslijn 75 (halte Waterloolaan).

Automobilisten moeten tijdens de Velsertunnel Run rekening houden met verkeershinder. Rond het parcours worden verschillende wegen afgesloten of zijn tijdelijke verkeersmaatregelen van kracht (ook voor fietsers). De organisatie benadrukt dat de Velsertunnel alleen toegankelijk is voor deelnemers.

Reacties