112

Familie boos: Twee verdachten in zaak-Sjeddy weer op vrije voeten

Eerbetoon aan de doodgestoken Haarlemmer Sjeddy.
Foto: haarlemnieuws

Twee verdachten in de zaak rond de doodgestoken Haarlemmer Sjeddy zijn vorige week vrijgelaten in afwachting van de uitspraak van de rechter. Onbegrijpelijk, zegt de familie van het slachtoffer tegen mediapartner NH.

De 22-jarige Haarlemmer werd in de nieuwjaarsnacht neergestoken toen hij een ruzie wilden sussen. Verschillende anderen raakten gewond. Er werden vijf mensen opgepakt, waarvan er twee vast bleven zitten en werden vervolgd. Het Openbaar Ministerie heeft aan NH bevestigd dat de twee inmiddels op vrije voeten zijn.

‘Dat zoiets in Nederland kan’

Voor de familie van Sjeddy is dat onbegrijpelijk. “Het is bizar”, zegt Eva Naomi van Vaneveld, een vriendin van het slachtoffer. “Ik snap niet dat je zoiets in Nederland kunt doen. Dat je ervoor vastzit en dat je dan wordt vrijgelaten. Er is iemand doodgestoken, hoeveel duidelijker wil je het hebben?”, vraagt ze zich af.

Als het aan haar ligt, blijven de twee verdachten vastzitten tot de rechtbank een uitspraak heeft gedaan. “Ze hebben dit onder invloed van drugs gedaan. Dan ben je een gevaar voor de samenleving.”

Het Openbaar Ministerie kon NH niet vertellen waarom de twee zijn vrijgelaten.

 

Reacties