‘Spaarne Gasthuis winnaar Beste Ziekenhuizen 2016’

De receptie in Haarlem.
Foto: haarlemnieuws

Het Spaarne Gasthuis is één van de winnaars op de lijst van Elseviers ‘Beste Ziekenhuizen 2016.’ Dat brengt het ziekenhuis vandaag naar buiten. Elsevier zelf heeft er nog niet over geschreven.

Zowel Haarlem als Hoofddorp behaalde de hoogst mogelijke score en is in het onderzoek in de top vijf geëindigd.

Beide locaties presteren net als voorafgaande jaren maximaal als het gaat om patiëntgerichtheid, weet het Spaarne Gasthuis te melden. Dit jaar is ook de maximale score voor ‘beste medische zorg’ behaald door beide locaties.

Medische zorg en patiëntgerichtheid

De eindscore op Elseviers ‘Beste Ziekenhuizen’ is gebaseerd op subscores voor medische zorg en patiëntgerichtheid. In totaal zijn er 89 algemene ziekenhuizen onder de loep genomen. De prestaties van ziekenhuizen worden hierbij uitgedrukt in bolletjes (minimaal 1 en maximaal 4). Zowel Haarlem als Hoofddorp scoren maximaal met 4 bolletjes voor Patiëntgerichtheid en Medische zorg.

Hard gewerkt aan laatste staartje van fusie

Peter van Barneveld, voorzitter raad van bestuur van het Spaarne Gasthuis, meldt in het persbericht: ‘Het is een prachtig resultaat. Zeker omdat wij nu al een aantal jaar op rij hoog op de Elsevier-lijst staan. De patiënt staat bij ons centraal en dat zie je terug in de hoge score voor patiëntgerichtheid. Dat wij dit jaar ook de maximale score behalen op medische zorg is een enorme stimulans omdat wij doorlopend werken aan de verbetering van kwaliteit en veiligheid. De afgelopen periode hebben medewerkers hard gewerkt aan verhuizingen van afdelingen en het formeren van nieuwe teams als laatste staartje van de fusie vorig jaar. Dat we tegelijkertijd de zorg op een hoog niveau hebben kunnen houden, is vooral te danken aan de inzet en enorme betrokkenheid van onze medewerkers.’

 

Reacties