Achtduizend kijkers naar lopers Velsertunnelrun

Het hoogtepunt voor de lopers: door de Velsertunnel.
Foto: Michel van Bergen

De Haarlemse organisatie van de Velsertunnelrun is tevreden over het eenmalige loopfestijn. Zij schat dat achtduizend toeschouwers zondag de zesduizend hardlopers hebben aangemoedigd. Sportsupport en Sportconnection zetten de loop in relatief korte tijd op.

De hardlopers konden de volledige gerenoveerde Velsertunnel te voet bekijken. Het parcours liep door één van de buizen onder het Noordzeekanaal door. De inschrijving zat al snel vol omdat velen dit wilden meemaken. Mede vanwege de weersomstandigheden mondde de Velsertunnel Run volgens de organisatie, uit in een fantastisch feest voor de deelnemers én de naar schatting achtduizend toeschouwers.

De Velsertunnel Run kende een regionaal getint deelnemersveld. Van de 6.000 lopers kwamen er 4.631 uit de IJmond of Kennemerland.

‘Echt Super’

De organisatie kijkt met tevredenheid terug op de Velsertunnel Run. ‘We hebben met alle partijen keihard moeten werken om het in twaalf weken voor elkaar te krijgen, maar het is gelukt’, aldus projectleider Renée Faber. ‘Namens alle betrokken organisaties wil ik graag een groot compliment maken aan de mensen die hebben meegeholpen om er een succes van te maken. Vooral aan de meer dan 300 vrijwilligers. Echt super!’
Kijk hier voor vele foto’s. De run werd live uitgezonden op NH.

Reacties