112

Ernstig gewond na klapper met auto tegen boom op Randweg

Wat een klapper moet dat zijn geweest.
Foto: NieuwsFoto/Laurens Bosch

Een man is maandagmorgen in de ochtendspits zwaargewond geraakt bij een ernstig ongeluk op de Westelijke Randweg in Overveen. Op de Randweg was het lange tijd erg moeilijk voor het verkeer om erdoor te komen.

VLak voor negenen reed de man vanuit Overveen richting Haarlem-Noord, toen hij hard tegen een boom knalde. Politie, brandweer, ambulancedienst en een traumahelikopter rukten uit om hulp te verlenen.

Bij aankomst van de hulpdiensten waren omstanders al begonnen met reanimeren. De traumahelikopter landde vlak achter de Randweg. Na de eerste medische handelingen ter plaatse is de man met spoed overgebracht naar het VU ziekenhuis in Amsterdam. Ook onderweg is het slachtoffer nog gereanimeerd.

‘Niet handsfree bellen’

De auto is op het viaduct gaan slingeren en is hierbij ook op de verkeerde weghelft beland. Vervolgens is de auto in de middenberm tegen een boom tot stilstand gekomen. Volgens getuigen reed de bestuurder rond de 150 kilometer per uur en was hij niet handsfree aan het bellen. Door de klap lagen de auto-onderdelen verspreid rond de auto.

Door het ongeluk was de weg in beide zijden afgesloten. Na enige tijd kon het verkeer achter het ongeluk wel doorrijden, maar voor het overige verkeer bleef de weg afgesloten. De politie heeft onderzoek gedaan naar de oorzaak.

Reacties