Jongste medewerker TedX Haarlem is pas 15 jaar

Nienke Groskamp nestelt zich graag tussen de boeken.
Foto: still uit video

Veel Haarlemmer hebben ideeën om de wereld mooier te maken. Inspiratieplatform TED verspreidt deze ideeën door middel van spreekbeurten: de TED talks. TEDx Haarlem bestaat vijf jaar en dat wordt vrijdag gevierd in de Philharmonie. Met NH portretteert haarlem.nieuws.nl elke dag een geïnspireerde Haarlemmer. Vandaag Nienke Groskamp (15), vwo-leerlinge van het Mendelcollege.

Nienke is ondanks haar jonge leeftijd al volop geïnspireerd door TED. Ze volgt de ontwikkelingen op de voet, bezoekt TED-bijeenkomsten en is sinds kort blogger voor TEDx Haarlem.

Blogs als inspiratiebron

Nienke gebruikt de interviews, die ze afneemt voor haar blogs, als inspiratiebron voor haar leven. ‘Mensen zijn snel geneigd binnen hun eigen interesses te blijven hangen: binnen hun eigen school, werk, studie of wat dan ook’, vertelt Nienke voor de camera van NH.

Bij TEDx is dat juist anders, vindt ze. ‘Voor je het weet word je er geconfronteerd met heel andere problemen of innovaties die je misschien wel heel erg liggen. Daar kom je meer over te weten en uiteindelijk krijg je als gemeenschap meer met elkaar gemeen.’

Sinds kort is ze medewerker van TEDx Haarlem. De interviews die ze maakt, zijn met enige regelmaat op de website van TED. Wanneer ze tevreden is? ‘Als er ook maar één iemand is die het leest, er iets van meepikt en nieuwsgieriger om zich heen gaat kijken’, antwoordt ze.

Reacties