Bevlogen boswachter wil jongeren meer in de natuur zien

Veel Haarlemmer hebben ideeën om de wereld mooier te maken. Inspiratieplatform TED verspreidt deze ideeën door middel van spreekbeurten: de TED talks. TEDx Haarlem bestaat vijf jaar en dat wordt vrijdag gevierd in de Philharmonie. Met NH portretteert haarlem.nieuws.nl elke dag een geïnspireerde Haarlemmer. Vandaag boswachter Walter Oosterom van PWN.

TED heeft zijn manier van werken in de duinen veranderd. TED heeft Walter Oosterom duidelijk gemaakt hoe belangrijk het is de aandacht van jongeren te winnen voor de natuur. ‘Wij hebben de natuur nodig en de jongeren hebben we nodig om de natuur te bewaren. TEDx probeert deze mensen op een ander en vernieuwend spoor te zetten.’

Dagelijks is hij op zoek naar voorbeelden in de natuur die jonge mensen kunnen inspireren. Voorbeelden die duidelijk maken wat het belang is van natuurbescherming en waarom ze aandacht moeten hebben voor het unieke duingebied in de omgeving van Haarlem. Zo laat hij zien hoe hij jongeren het ‘wonder van de natuur’ leert ervaren door een besje van de Kardinaalsmuts te ontleden.

Reacties