Tweede voorronde Rob Acda Award 2016/2017

De aankondiging van de Award.
Foto: pr

Op vrijdag 9 december zullen zes geselecteerde acts van de Rob Acda Award in de Kleine Zaal van Patronaat in Haarlem het tegen elkaar opnemen.

Ze strijden voor een plek in de finale, naast de winnaar van de eerste voorronde “Babooshka”, op 17 maart 2017 in de Grote Zaal, en natuurlijk voor het prijzenpakket bestaande uit o.a. optredens op Bevrijdingspop 2017 en Young Art Festival, een opnamedag in studio Helmbreker en een videoclip, verzorgd door vaste partner Haerlems Bodem.

Voor de publiekswinnaar kan nu al online gestemd worden. De act met de meeste publieksstemmen uit alle voorrondes verovert, naast de jury winnaar en de runner-up, de laatste plek in de finale.

Deelnemers  

  • FEEDBACK: Psychedelic rock met 60’s en 70’s invloeden (zie FB-pagina Feedback)
  • Pastinaak & de Vergeten Groenten: Als een kameleon kleurt de sound van  Pastinaak zich mee met de persoon waar het nummer over gaat: van rock tot pop, reggae tot smartlap, iedereen klinkt anders. (zie FB-pagina Pastinaak & de Vergeten Groenten)
  • Scare The Bear: Fear, danger and loudness in catchy rocksong (zie FB-pagina Scare The Bear)
  • Selwyn Rebo: Pop en funk songs met een jong geluid.
  • The Last Wave: Verschillende genres op een frisse manier in rock ‘n roll  stoppen (zie FB-pagina The Last Wave)
  • Tony Clifton: Garage rock ‘n roll (zie FB-pagina Tony Clifton)

Jury
De jury bestaat elke voorronde uit professionals uit de muziekindustrie. In de eerste voorronde zijn dat: Jochem Tromp (Soepermarkt / Artist Manager), Maarten Claus (Parksessies / Patro University), Wouter Groenhart (oud-winnaar / Rubbermade), Dennis Cup (oprichter Haerlems Bodem) en Liza van den Brink (Patronaat). Zij beslissen wie er doorgaat naar de finale en wie dus kans maakt op het prijzenpakket.

Prijzenpakket
Dit jaar bestaat het prijzenpakket naast bovengenoemde uit oefenruimte tijd bij De Drijfriemenfabriek en het Slachthuis, een waardebon van muziekhandel Alphenaar ter waarde van € 200,- en optredens in Patronaat. De winnaar van de Rob Acda Foto Award wint onder andere een waardebon te besteden bij Unfold, ter waarde van €150,- en een plek in het Bevrijdingspop fototeam.

Voorronde
De tweede voorronde van de Rob Acda Award 2016/2017 vindt plaats op vrijdag 9 december 2016 in Patronaat. De zaal gaat open om 19:30 uur en de eerste act zal om 20:00 uur beginnen. De entree bedraagt € 6,- in de voorverkoop, € 7,- aan de deur. De voorverkoop loopt via www.patronaat.nl. De finale vindt plaats op vrijdag 17 maart in de Eerste Zaal van Patronaat. Kijk voor meer informatie op www.robacdaaward.nl.

Reacties